Links

Gitaarles in Haarlem

Op deze site geen online lessen, tabulatuur of andere grappen. Daar zijn betere sites voor. Ik heb wel wat links op deze site gezet naar goede gitaarsites waar je dat soort dingen kunt vinden. Er zijn natuurlijk honderden interessante gitaarsites; dit is maar een kleine selectie.

www.guitarmasterclass.net Flashy gitaarlicks en je ziet door middel van filmpjes hoe ze gespeeld worden.
www.licklibrary.com Zoiets als de vorige maar nu met hele songs.
www.famousguitarintro.com Nog meer songs en intro's door middel van videolessen gecombineerd met tabulatuur. Duidelijke camera posities waar ook de rechterhand (plectrumhand) goed in beeld is gebracht.
www.tabseek.com Zoekmachine voor tabulatuur. Alle klassiekers kan je hier vinden.
www.ultimate-guitar.com Eveneens een zoekmachine voor tabulatuur. Bijna alles kun je hier vinden.
www.gitaarnet.nl Informatie over de gitaar. Tests, artikelen, interviews etc. Er is ook een forum op deze site.
www.guitartabs.net Site met links naar 100 gitaarsites met tabulatuur.
www.tabledit.com Uitstekende site, vooral voor mensen die akoestische- of klassiek gitaar spelen. Als je een programma downloadt heb je toegang tot een uitgebreid archief aan tabs. De demoversie van het programma is gratis; bij het printen zie je dan een tekst door je tabs. Vooral klassiek, country, folk en blues voor de akoestische gitaar.
gitaar.startpagina.nl Je ziet het goed: geen www. Dit is een startpagina voor gitaristen. Hier vind je een overzicht van de belangrijkste links met gitaarsites.
bladmuziek.startpagina.nl Net zoiets als de gitaar.startpagina.nl maar dan alleen voor bladmuziek.
gitaristen.startpagina.nl Nog zo eentje, maar dan met links naar sites waar je info kunt vinden over allerlei belangrijke gitaristen.
www.stetina.com De website van Troy Stetina: Gitaarleraar van onder andere Mark Tremonti (Alter Bridge, Creed) en schrijver van uitstekende instructieboeken. Deze site staat vol met oefentips en interessante artikelen.
Musical Transcriptions Voor de jazzliefhebbers. Jazzsolo's van Pat Metheny, Joe Pass e.a. uitgeschreven. Soms in tabs, soms in noten.
www.youtube.com Toets de titel in van je favoriete liedje: Het is altijd leerzaam om te zien hoe anderen het spelen.
Gitaarles in Den Haag Jan Vermeulen (een van de beste onbekende gitaristen in Nederland) geeft op de praktijk gerichte lessen in allerlei stijlen voor de akoestische en elektrische gitaar. Voor geavanceerde solotechnieken (o.a. sweeping, tapping, en stringskipping) is dit de man die je moet hebben.
BladmuziekOnline.nl Hier kan je allerhande bladmuziek bestellen alsook allerlei accessoires die met het musiceren te maken hebben.
Alphenaar Muziekwinkel in Haarlem die ook beschikt over een uitgebreide selectie bladmuziek voor allerlei instrumenten.
Musicmaniacs Muziekwinkel in Haarlem.
Leergitaar.nl Site waar je de eerste beginselen van het gitaarspel kunt leren.
gitaarvergelijk.nl Op deze site kun je gitaren met elkaar vergelijken.

Geïnteresseerd?

Meld je gelijk aan voor een proefles!
Aanmelden